2010-03-31

Bomringer og politikere.

Adresseavisen kunne i dag berette at ingen av medlemmene i formannskapet i Trondheim behøver å betale en krone i bomavgift når de nye bomstasjonene rundt Trondheim blir operative.  Jeg skal innrømme at jeg egentlig ikke bryr meg veldig mye om den nye bomringen.  Jeg prøver å kjøre minst mulig rundt i byen, for det gjør bare at jeg blir i dårlig humør over hvor klønete trafikken i Trondheim er.   Veinettet i og rundt Trondheim er VM i venstrehåndsarbeide.

Dessuten, hvis politikerne faktisk brydde seg en døyt om miljøet ville de gjort det eneste som hjelper:  stenge midtbyen for all biltrafikk og kaste bussene ut av sentrum.   Parkeringsplasser utenfor byen, og trikk overalt som er så billig at det er pinlig å gå 100 meter.  Handelsstanden ville sutret litt, men folk er allerede vant med å dra tunge handleposer tvers over byen til parkeringsplassene.  Å anvende litt kreativitet ville ikke drept noen.  Hvem vet, kanskje man kunne kommet frem til løsninger som politikere så kunne ta æren for?

Et tiltak som jeg gjerne skulle sett gjennomført var at politikere er pålagt å bruke kollektivtrafikk til og fra jobb, samt på alle innenlands tjenestereiser.  Jeg tuller ikke.  Da jeg bodde i Oslo ønsket jeg at samtlige stortingsrepresentanter skulle bo utenfor byen og være pålagt å bruke kollektivtrafikk på jobb.

Hvis man skal få ting gjort må de som skal ta beslutningene motiveres. Dessuten, hvis kollektivtilbudet ikke er godt nok for politikerne hvorfor skal de forvente at almuen benytter kollektivtilbudet?  Er det ikke bra nok for travle politikere så er det i alle fall ikke bra nok for de travle menneskene som betaler lønna deres.


Jeg synes formannskapet i Trondheim Kommune burde være pålagt å reise kollektivt til og fra jobb. Hver dag.

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Heh. Om du foreslår noe sånt til en av politikerne vil den umiddelbare reaksjonen være dette:

  "Hah! Er du klar over hvor ille det står til med killektivtilbudet eller?!"

  ...dvs det blir _tenkt_. Det som _sies_ er noe a la dette:

  "Jeg har mange møter og ugunstig arbeidstid så det er dessverre bare unntaksvis jeg kan ta bussen til jobb. Men jeg tar bussen så ofte jeg kan og det passer!"

  _Jeg_ tar også bussen til jobb hver gang det passer. Det er 12 år siden sist.

  ReplyDelete
 3. Jeg har et vagt minne om at Rita Ottervik ytret noe i den retningen i avisen for et år eller to siden da det var et tema at hun ikke bare benyttet bil til og fra jobb, men også parkerte gratis. (Montro om hun skattet av fordelen ved å parkere gratis?) Om jeg husker rett sa hun dengang at det passet henne dårlig å bruke kollektivtrafikk fordi hun måtte ha med klesskift og papirer til og fra jobb.

  Dette er åpenbart langt mer ubeleilig for Rita å ta bussen enn det er å transportere barn til og fra barnehage før og etter jobb for yrkesaktive småbarnsforeldre.

  ReplyDelete