2010-04-17

data.norge.no

Fornyingsdepartementet ber i dag (16 april) om innspill til data.norge.no:
I de neste ukene skal vi skrive en kravspesifikasjon for nettstedet. Dette arbeidet håper vi at dere vil hjelpe oss med gjennom å kommentere og diskutere her på data.norge.no. Når kravspesifikasjonen er ferdig skal oppdraget legges ut på anbud, slik at vi er sikre på at vi får den aller beste leverandøren til å lage nettstedet.
Det er prisverdig at Fornyingsdepartementet tar dette initiativet.  Jeg håper at Fornyingsdepartementet ikke bruker for mye tid og energi på å gjøre dette unødvendig komplisert for tidlig.  Jeg håper også at de gjør det enkelt for frivillige (organisasjoner og individer) å bidra til dette initiativet.

Om noen kan lage interessante tjenester rundt disse dataene bør departementet forsøke å bidra med f.eks maskinressurser for å kjøre disse tjenestene snarere enn å forsøke å bygge disse tjenestene selv.  Jo mer som kan gjøres som open source, desto bedre, og det er allerede et miljø av mennesker rundt om i Norge som er opptatt av åpne data.

Gi dem noen maskinressurser og litt frie tøyler til å lage det som trengs og hjelp dem med å f.eks arrangere en konferanse 1-2 ganger i året for å møtes og snakke om disse tingene.  Det er ikke snakk om så enormt mye penger som skal til og det er lov å forsøke å finne sponsorer.Fokusér på å skape dialog og på å legge ting til rette for de som kunne tenke seg å bidra på frivillig basis.

No comments:

Post a Comment