2010-07-23

Reduksjon av matavfall.

Ifølge Adressa skal man nå forske på hva man kan gjøre for å redusere matavfall.  Dette er et laudablet tiltak, men jeg tror at vi allerede nå, uten å gjøre noen slik forskningsinnsats kan gjøre noen kvalifiserte gjetninger om i alle fall noen av problemene.  Artikkelen er faktisk inne på det:  vi kjøper mer mat enn vi trenger, putter den i kjøleskapet og kaster den når holdbarhetsdatoen er passert.

Man har allerede sørget for at enkelte produkter selges i mindre forpakninger enn før.  For noen år siden begynte f.eks endel kjøttprodusenter å selge 400 gramspaker med kjøttdeig istedenfor 500 gram.  Om dette var for å adressere problemet med at 500 gram ofte er for mye eller for å kunne presse opp prisen vites ikke, men jeg husker jeg la merke til det og syntes det var et steg i riktig retning.  Dessverre stoppet de der.  De burde ha prøvd å finne frem til en enda mindre forpakning.

Ditto for melk.  Introduksjonen av halvliterskartonger med skrukork var genial.

Jeg tror det er flere produkter som der de kunne eksperimentert med pakningsstørrelsene.  Spesielt når det gjelder kjøttprodukter ettersom mesteparten av verdens avlinger går med til kjøttproduksjon, så enhver reduksjon i sløsing av disse produktene vil lønne seg mer enn for grøntfor.

No comments:

Post a Comment